KOLEJ SINAVLAR VE KUANTUM

Yarın, yıl içindeki önemli günlerden biridir. Kolej sınavları yapılacak.

 Nispeten daha kaliteli daha iyi bir eğitim öğretim alabilmek için sınava girecek öğrenciler ve yıl içinde daha iyi öğrenci olanlar bu sınavdan başarı ile çıkacaklar.

  Kolej sınavlarına kategorik olarak prensip olarak karşı çıkanlar prensiplerini bir daha gözden geçirsinler, geçirsinler çünkü bunlar kategorik olarak kendilerini ilerici olarak tanımlasalar da aslında yaptıkları karşı çıkış gerici bir çıkıştır.

  Lâfı uzatmadan geçeyim. Bütün okullarımızda eğitim ve öğretim kalitesi kolejlerin kalitesine yükseltilmelidir ve bunu söylemek de kolejler ile diğer orta öğretim okulları aynılaştırılsın demek değildir.

  Kolejler ders çeşitliliği bakımından daha ilerilere taşınmalıdır. Kolejlerin öip teknolojisinden ve bilgisayar hakimiyetinden sonra bu gün olduğu gibi klasik tarih coğrafya fizik kimya derslerinin çok ötesinde bir eğitim bakış açısına ulaşması ve bilişim teknolojileri ile at başı gitmesi gerekmektedir.

  Kodlama dersleri, program dersleri, kuantum fizik, kuantum kimya, enformatik, sibernetik dersler ve daha niceler artık kolejlerde ağırlıklı dersler olmalıdır.

  Klasik liselerimiz de  geleneksel derslerini güncelleyerek ve gereksizlerini miadını dolduranları müfredattan atmalı ve çağın gereklerine uygun, pratikle de desteklenen derslere ağırlık vermelidir.

  Devlet yapsın demek, bu koşullarda yapılmasın demekle eş anlamlıdır çünkü devletin durumu ortada ve daha önemlisi de devlet aygıtını ele geçirmek olarak anlaşılan ( maalesef öyle anlaşılan, öyle olmadığı / olmaması gerektiği halde öyle anlaşılan) hükümet etme gücü bütün bunları aklına dahi getirmeyenlerin elinde. Hükümet partileri akıllarına getirmiyor da meslek sendikaları çok mu önemsiyor ya da aileler.

  Öğretmenler, öğretmen sendikaları ve anneler babalar, ( sivil toplum değil) anayasal örgütler, kolej sınavları için her yıl ağlarmışşş gibi yapmaktansa, bir gayret ve el birliği ile bütün ortaokul ve liselerde günümüzün gerekliliği olan eğitim kalitesini yaratmak sizin elinizde değil mi sanıyorsunuz.

yoksa ağlar mışşşş gibi yapmak çok daha mı kolay uğraşmaktan ve öğrencilere değer vermekten.

  Gelin artık yarınlar için eğitim öğretim işini ele alıp güncelleyelim ki 20 yıl sonra aynı sorunları, bir türlü çözemediğimiz aynı sorunları kahvehane, stadyum, bar meyhane lafazanlıkları ile çözmeye çalışırmış gibi yapmayalım.