Niyet önemlidir.

Niyet yoksa paranın sorun çözdüğü görülmemiştir.

Paranın az olduğu ve hatta hiç olmadığı hallerde bile niyet sorun çözmede yeterli olabilir.

Uzaklarda aramayın.

Biz Kıbrıs Türkleri az para ile hatta yok para ile sorunlarımızı çözmüş bir milletiz, tabii ki vakti zamanında.

1963 yılını baz alırsak yanında 5 işçi çalıştıran en çok 3 – 5 işyerimiz varken.

Yoksulken yani.

Ve hatta nüfusumuzun yarısı evinden köyünden göç etmek zorunda kalmışken, kuşatma ve yasaklar altında yaşarken,  göçmen köyleri göçmen mahalleleri yapıp binlerce göçmen aileyi sıtır etmiş bir milletiz.

Girizgâh bütçe için.

2022 bütçesinde her bir kurum ve kuruluş ve parti ve hükümet ve dahi meclis bütçedeki parasal miktarlarla ilgilenirken, bütçedeki niyetin, Niyetlerin paradan çok daha önemli olduğuna dikkat çekmek istiyorum.

Misal : 2022 yılı için KKTC bütçesinin eğitim kalemine ne kadar para konacağı önemsizdir demesem de, vekillerin, partilerin, hükümetin eğitimle ilgili niyetleri bütçedeki miktardan daha önemlidir, hele de öğretmenlerin, öğretmen sendikalarının, ilkokul birinci sınıftan başlayarak üniversiteden mezun oluncaya kadar öğrencilerin okul ve kendileri ile, eğitimleri ile ilgili niyetleri hayati öneme haizdir, hele de ilk ve orta eğitimdeki öğrencilerin anne ve babalarının, çocukları ve çocuklarının eğitimi, geleceği ile ilgili niyetlerinin ne olduğu hepsinden de önemlidir.

Niyet, her ne isterse ve her nasıl olursa olsun evletlarımız lise üniversite diploması alsın da isterse işletme fakültesi ya da avukatlık fakültesi veya spor öğretmenliği diploması alsından ibaretse yandı gülüm keten helva.

Bir meslek sahibi olmanın, becerili ve hayatın zorluklarına karşı mücadele yeteneğinin ortaya çıkması ancak ve yalnız niyetle ilgilidir, öğrencilerin öğretmenlerin, ailelerin ve partilerin, meclisin niyeti ne göreceğiz.

Yine misal ; 2022 yılı bütçesinde tarıma ayrılan miktardan çok daha önemlidir, ürün çeşitliliği, verimlilik, hayvancılığın, özellikle küçük baş hayvancılığı ıslahı, toprağın analiz edilmesi ve verimliliğinin artırılması, köylüleri çobanlık ve rençberlik ile bahçecilik ile yakınlaştırmak, kooperatifleşmeyi, üretim ve pazarlama alanlarında kooperatif olarak örgütlenme ve planlama yapmayı teşvik etmek.

Sağlık alanında halk sağlığını, köy ve mahalle hekimliklerinin gündeme alınması.

Çevre sağlığına verilecek önemin teorik derslerden ( haftada bir gün kırkbeş dakika ) ziyade pratik olarak, çevre insan bütünleşmesi ( okulların temizliğinden öğretmen ve öğrencilerin sorumlu olası, her okulun maskot hayvanı olması,vs vs )

Ve

Ve iş insanları dediğiniz kesime verilen önem kadar önemin, iş insanlarından binlerce kişi fazla olan işçi insanlara da verilmesi.

Bütçe memur maaşlarından ve patronlara olanaklar sağlamaktan ibaret değildir