Siyasi partiler olmasın mı. Olsun
Olsun da niye siyasi ve niye parti olduklarını hatırlayıp, öğrenip uygulamak için olsunlar.
Her hangi bir soruna sağdan ya da soldan bakmak elbette ki önemli ama bu önem sorunun kendisinden önemli değil.
İşsizlik, özellikle gençlerin işsizliği en önemli sorunlarımızdan biri olarak önümüzde dev gibi duruyorsa ve siz, partiniz, iktidara ayrılan değil de muhalefete- iktidar olacak kadar oy alamayanlara ayrılan makam sandalyelerinde oturuyor olduğunuz için, işsizlik sorununun çözümlenmeyip artması gibi bir zihniyet sahibi iseniz...
O makamın, o sandalyenin sahibi değil esirisiniz, sandalyeyi, makamı dolduramıyor ve fakat doldurulma ihtimalini de ortadan kaldırıyorsunuz.
Oldum olası anlayamıyorum koalisyon hükümetlerinin başarısız olmasını, ya da istikrarsızlık olarak kabul edilmesini.
Vekil diye seçilen her bir kişi seçilip de meclise kurulduğu zaman önüne bir metin konur, bu metni yüksek sesle okumadan hiç kimse vekillik mesleğine başlayamaz.
Bir anlamda dindarların yemini gibi olan bu metni yüksek sesle okuyan vekil, o okuma anından sonra partisinin değil milletin vekili olur ve söylediği her sözde, eylediği her işte, verdiği her oyda, aldığı her kararda partisinin değil milletin çıkarlarını dikkate alacağını söyler.
Hal böyleyken, partilerin ve vekillerin ettikleri vekil yeminine boş verip ‘ madem ki biz hükümet sandalyelerinde değiliz, sorunların çözülmesine niye katkı koyalım ki ‘ gibi yaklaşımları, siyaseti hiç anlamadıkları ya da anladıkları ama kendi çıkarlarını daha fazla önemsediklerinin göstergesi olur.
Meclisler, her görüşün kaç oy almış olursa olsun temsil edilmesi gereken devlet dairelerdir.
Evet meclis devletin en yüksek dairesidir, bundan dolayıdır ki sorunların tespit ve çözümünden sorumludur, meclis adı verilen mekanlar seçilenlerin kendi arzularını tatmin edecekleri bir hak mekanı değil, hangi görüşten isterse olsun, vekilin sorunların çözümüne katkı koyma vazifesini, sorumluluğunu üstlendiği yer olmalıdır.
Hayır, işsizlik sorunu veya başka bir sorun hakkında bütün partiler ayni çözümü önersin diye faşizan bir görüşüm yok.
Dediğim, sorunun çözümü hakkında değişik önerilerin sentez edilerek çözümün saptanması ve uygulanmasının yerdir meclisler.
Bilmem anlatabildim mi.
Anlamadıkları içindir ki; devlet yönetiminde devamlılık sağlanamıyor.
Bakan, müsteşar, müdür ve personel sorunların çözümü ile yükümlüdür. Birbirlerinin sırtını sıvazlamakla değil