Minalayalar bilimsel veri değil mi.
Kırkikindi yağmurları nedir.
Ve cemrelerin düşmesi  bilimsel temellere dayanmıyor mu.
Nedir bilim ya da ne değildir.
Akademik akıl ile nereye kadar.
Daha da önemlisi bilimsel akıl dediğiniz şey sezgisel aklın üzerine inşa edilip de sonradan onu inkar etmemiş midir.
Aynı suda iki defa yıkanılamaz sözünü Hz İsa’dan  binlerce yıl söylemiş bilmiş olan bilgeler Einstein kadar önemli değil mi bilme adına / bilgelik adına / bilimsellik adına.
Ve nokta.
Noktadan sonra da iddia, robot teknolojisi bilimsel değildir. 
Bilim canlıların ve tabiatın hayatın yok edilmesine aracılık etmez / etmemelidir.
Yine nokta.
Teknolojik zıplamaların elbette ki faydaları da vardır insanlık için, hayat ve tabiat için ama fakat, bir düşünün bakalım gaz ocağını yakmak yemek pişince ocağı uzaktan söndürmek ne kadar insanidir.
İş yerimde iken akşam yemeğimi yaparım daha ne olsun diyorsanız yandı gülüm keten helva ki siz patronun daha çok kâr etmesi için kendinizden vaz geçmişsiniz ve aklınızı eyleminizi çoktan bill gatesin servetine, elon muska ve benzerlerine gönüllü olarak teslim etmişsiniz.
Saksıdaki ya da topraktaki karanfil kokusunu içine çekmenin tadı bir başkadır amma velâkin patronlar kokulu silgiler ile iğdiş etmişti bizim karanfil ile olan ilişkimizi ve bir adım sonrası da elma kokulu kimyasal bombalar idi birkaç saatee bir milyondan fazla insanı öldüren, hatırlıyor musunuz.
Ve ve ..
‘ Hayvanlar olmadan insanlar nedir ki? Eğer bütün hayvanlar kaybolup giderse insanoğlu büyük bir ruh yalnızlığı içinde ölecektir. Hayvanlara ne olduysa insanlara da aynısı olur. Her şey birbirine bağlıdır. Yerkürenin başına gelen, yerkürenin çocuklarının da başına gelecektir.’
‘Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.’
 ‘ Doğum yapan her şey dişidir. Kadınların ezelden beri bildiği kainatin dengelerini erkekler de anlamaya başladıkları zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere degişmeye başlamış olacaktır’’ diyen Kızılderili bilgeler, bilimsel doğru dünya görüşü dediğiniz ciltler dolusu görüşlerden geride midir.
İstediğiniz kadar ‘ mor çatı ’ ‘mor iğne ’ örgütü kurun, mor sloganlar yazın pankartlara ve mor balonlar uçurun  Toros yaylalarında, köylüklerinde kadınların cehiz sandıklarındaki MOR CEPKENler kadar  etkin olamayaktır, sığınma evleriniz de.
Mor cepkeni –ni giydimiydi yörük kadın kocasını dışlardı bütün köy sosyal hayattan, yüzüne bakan olmazdı.
Bilim hayatın tabiatın insanın canlıların iyiliği için olmalıdır.